Improviserend Persoonlijk Leiderschap

Improviserend Persoonlijk Leiderschap

Improviseren én de leiding houden… Kan dat?

Gisteren wilde ik aan de slag met het bewerken van een aantal  foto’s. Ik startte mijn laptop op, ging even mijn mail checken. Beantwoordde ze hier en daar. Kwam een leuke tip tegen, die ik even heb bekeken. Ontdekte zo een leuke cursus. Las de recensies. Er zat een boektip bij, dus dat boek heb ik maar meteen besteld, online, lekker handig. En ik las er een paar hoofdstukken in. Kreeg een telefoontje of ik meeging lunchen. Leuk, natuurlijk! Kreeg op de weg terug een idee voor een vlog. Heb maar meteen een filmpje gemaakt. En bewerkt. En herinnerde me toen, rond 16.30 uur … ‘O jaaaa, ik zou foto’s bewerken!’. Maar ik moest naar huis, om te gaan koken, want zoonlief moest al vroeg naar de training.

Heerlijk, dat zo’n dag zich stap voor stap ontrolt. Ik hou van improviseren. Of dat nou een lied, een verhaal, een dag, of mijn leven is. Maar soms kom ik in de knoei met dingen die gepland staan en moeten gebeuren. Schiet dat me er even bij in. Vaak zit zo’n taak wel goed in mijn hoofd, en ontstaat er organisch een juist moment. Ook prima. Maar vandaag was ik ‘Te Laat’. Oeps. Kan gebeuren. Gelukkig stond er gisteravond niets gepland, en heb ik mij over mijn foto’s en mijn laptop gebogen. Lekkere invulling van mijn avond, zo bleek. Muziekje erbij, lekker meegalmen. Werd ook dat verlangen nog vervuld.

Hoe gaat dat bij jou?

1. Ben jij een planner, zodat je weet waar je aan toe bent?

2. Word jij meegesleurd in de hectiek van de dag, en ren jij er telkens net iets achteraan?

3. Laat jij je leiden door wat de dag, de groep, het uur,  je brengt, met een innerlijk leider die een oogje in het zeil houdt?

4. Of anders …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.