StemAnalyse

Heb jij vaak last van je stem? Kost spreken je moeite? Kost het je energie? En dat terwijl je je stem zo veel moet of zou willen gebruiken?

Dat is niet handig. Dat kan echt anders!

Wil jij je stem graag moeiteloos, ontspannen en toch vlammend leren gebruiken?  Om zo jouw verhaal de wereld in te brengen, jouw wijsheid en ervaring te delen met anderen? De leraar en leider in jou alle ruimte te geven? 

Maak dan een afspraak voor een StemAnalyse:
Zo’n analyse geeft je direct heel veel duidelijkheid over je stem! En je krijgt meteen de eerste persoonlijke tips om mee aan de slag te gaan.

Tijdens de StemAnalyse zoomen we in op

Adem
(Ont)Spanning
Bereik
Melodie
Tempo
Klank / Resonans / Volume
Stiltes

EN oordelen, meningen, aannames over je stem. Wat zijn jouw Remmende Stemmen?

Stemcoaching

Een StemAnalyse geeft je veel persoonlijk inzicht. De manier waarop je je stem laat horen is vaak direct gelinkt aan persoonlijke thema’s.

Lis zegt: ‘Ik vond het heel eng om te komen. Ik wou nog afzeggen, want tja, dan moet ik zeker rare geluiden gaan maken. Maar iedereen zegt altijd dat mijn stem geknepen klinkt, dus, nou ja, dan wil ik ook wel weten hoe dat komt. En het is inderdaad nog wel spannend, maar het geeft me nu al een gevoel van ontspanning. Vrijheid. He, ik moet steeds gapen.’ (en lachend houdt ze haar hand weer voor haar mond)

Elise zegt: ‘Ik was eigenlijk wel benieuwd wat we zouden gaan doen. Ik hoor altijd dat mijn stem rauw klinkt en mijn collega-coach zegt vaak tegen me: als jij met groepen gaat werken, ga je echt last van je stem krijgen. Daar moet je iets mee gaan doen. En hier ontdek ik nu al dat mijn stem gekoppeld is aan mijn thema, van al lang geleden. Het is wel gek hoor, zo met je stem bezig zijn, maar het voelt heel veilig. Jij snapt wat je ziet, legt niets op, maar checkt of dat klopt. Zo kan ik leren, loslaten, me overgeven.’ (Daags na de analyse ontvang ik via de mail bericht dat ze graag een verdiepend traject in wil gaan.)

Marga zegt: ‘Vorig jaar was ik bij het Gewoon Lekker Galmen. Daar kon ik nog een beetje verdwijnen in de groep. Maar nu  kom ik hier met een heel duidelijke vraag: Op de een of andere manier word ik niet gehoord, juist op de momenten dat ik een statement wil maken. Jij hebt me op soepele, speelse, gemakkelijke manier inzicht gegeven. Ik was een beetje bang voor zweverigheid. Maar dat is het helemaal niet. Ik hoor dingen waar ik direct iets mee kan doen. Duidelijk. Concreet. Ik kan zien dat jij daar al heel veel mee gedaan hebt en ontdekt hebt. Het voelt heel natuurlijk om er met jou mee bezig te zijn.’

Herken je één van de vragen? Of heb je een andere stem-vraag? Maak dan ook eens een afspraak voor een StemAnalyse (via skype of live, in Kampen)

Gratis StemAnalyse!

In deze eerste analyse hoor en voel je of er voor jou een speciaal leerpunt is, en op welk gebied.
Soms kun je daar zelfstandig mee aan de slag, soms vraagt dat een verdiepend traject.

Ervaringen

Ervaring van Renee: Mijn vrouw zei tegen me: ‘Je hebt last van ademnood. Misschien moet je eens naar Jolanda gaan’. En inderdaad, de manier waarop ik ademde en sprak was lastig voor mezelf, en ook wel voor mijn toehoorders, denk ik.

Ik was mijn baan kwijt, en wilde er via coaching achter komen hoe en wat ik nou verder wil. Dus heb ik deze opmerking aangegrepen om voor een StemAnalyse te komen. De StemAnalyse gaf me al veel inzicht in wie ik ben en hoe ik soms mezelf in de weg zit.

Het vervolgtraject heeft dat inzicht nog sterker verdiept. Ik ben me meer bewust van de systemen die ik in de afgelopen 50 jaar heb opgebouwd. In dit traject pel je die af, tot onderbuik, tot passie, tot drive. Ik weet HOE ik het verschil kan maken. Ik heb het nu helder in mijn hoofd. Mijn focus is duidelijk, ik neem meer regie. Mijn stem, die vooral rationeel klonk is nu meer in balans met mijn emotie. Het coachingstraject was erg fysiek en gericht op ervaring. Dat maakt de transformatie enorm krachtig. Dat merk ik bijvoorbeeld heel goed in de netwerkgesprekken die ik regelmatig voer. Voorheen voelde dat als consumeren, de ander zien, en afwachten waar het gesprek naartoe zou leiden. Nu ga ik met een doel, een focus, om iets te bieden: er is veel meer evenwicht en dynamiek in de gesprekken. Waardoor het een voldaan gevoel geeft, en een duidelijker richting geeft in de volgende te nemen stap.

Ik voelde me bij Jolanda veilig om dit alles te onderzoeken en uit te proberen en onder ogen te zien. We hadden een goede klik. Jolanda biedt veiligheid en vertrouwen en ze luistert heel goed. En zet alles om in een fysieke oefening of opdracht. Bepaalde situaties en beelden staan op mijn netvlies gegrift en zal ik niet zomaar weer vergeten. Een mooi houvast, voor de komende tijd.’

Zoals je leest: De analyse is niet alleen stemtechnisch. We gaan ook op zoek naar Remmende Stemmen. Wanneer je je daarvan bewust bent, kun je ze gaan loslaten, of bewust inzetten. Wie is er aan het woord en wie GEEF jij het woord. En, je snapt het, loslaten is essentieel voor een ontspannen stemgebruik. Soms kun je vooruit met wat persoonlijke tips. Vaak vraagt het wel een aanvullend traject om je stem weer te ont-wikkelen.

Gratis StemAnalyse!

Reacties zijn gesloten.