Wie ben ik

Jolanda Mulder, aangenaam!

Je hoeft je niet meer af te vragen hoe ik eruit zie. Tjonge, wat een video’s met mij in beeld. En door te kijken en te luisteren weet jij al van alles over mij.

Ut’t Oost’n – Verder nog dan Zwolle…

Bijvoorbeeld dat ik ‘uit het Oosten’ kom. Nog verder dan Zwolle / Kampen zelfs (waar ik nu woon) van oorsprong, tot dicht bij de Duitse grens. Dat ik veel woorden gebruik. Veel gesticuleer (erg grappig, als ik de video’s versneld door scroll). Ja, ik ben een gevoelige, extraverte, Vurige Vrouw, die al vele jaren zoekt naar balans tussen het vuur, de actie, de overprikkeling en de behoefte aan stilte en rust.

Mijn rode draad

Al van jongs af aan stap ik zingend uit bed en ga ik zingend naar bed. Met alle mogelijke stemmingen daar tussen in. Zingen, het gebruiken van mijn stem, is de rode draad in mijn leven en heb ik verheven tot MIJN LEVENSKUNST: Het is mijn manier geworden om mezelf te ontwikkelen, meer heel te worden, om zo een lichtje in de wereld te kunnen zijn.

Mijn Stem

Mijn ooit hese, geforceerde, gefrustreerde, overmatig zijn best doende stem. Waardoor zingen en spreken bepaald niet moeiteloos ging. Dat werd pas echt een handicap toen ik voor de klas ging staan. Daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Logopedie heeft me rond mijn 18e wat praktische handvatten gegeven om met minder moeite te spreken. Dat wierp zijn vruchten af, wat mijn liefde voor zingen nog versterkte. Ook met de kinderen in de klas. Wat een vrijheid gaf dat, wat een expressie! Zelfs, of soms vooral, de wat kwetsbare kinderen kwamen tot bloei. Daar wilde ik meer van weten. Waarop ik mij ging omscholen tot dramatherapeut. Ondertussen zong ik bij het theaterkoor ‘De Sirenes’, notabene, alleen de naam al was op mijn lijf geschreven; Lekker Galmen, toen al – ik was begin 20. Uiteindelijk werd ik er de dirigente. Mijn stem zocht naar meer vrijheid, en dat vond ik bij Jan Kortie, en zijn academie voor Stembevrijding. Heerlijk, zingend laten horen wat er in je leeft. En anderen uitnodigen voluit te zingen. Hmmm. Ik kreeg er niet genoeg van, zocht naar meer, en vond de opleiding Stemwerk, van Jean Rene Toussaint. Een hele fysieke opleiding, die mijn stem meer diepte, meer oer, meer vuur (terug) gaf. Onlangs proefde ik aan ‘the note from heaven’, onder de bezielende leiding van Githa Ben David. Wellicht ….

Ruimte voor jou

Maar nu eerst alle ruimte voor jou, en jouw vragen, jouw verlangen om Gewoon Lekker te Galmen. Geniet van de programma’s, de blogs, de tips, de oefeningen, kom eens langs voor een individuele coaching of therapie en check ook even de agenda voor live-bijeenkomsten. Opdat ook jij straks in volle vrijheid jouw verhaal de wereld in kunt brengen.

Reacties zijn gesloten.