Synergie – Galmen 3.0

Zet jezelf aan de kant.

Jouw verhaal, jouw wijsheid, jouw missie, jouw passie.

Zet het aan de kant!

(‘Huh? Wat zeg je nou Jolanda. Jij wilt toch altijd dat we ons verhaal, onze missie vrijuit rond durven galmen?’
‘Jazeker, maar dit is de volgende stap. Galmen 3.0, zeg maar. Ik ga weer verder:’)

Zet het aan de kant, en kijk wat er dán gebeurt wanneer je met een groep samen bent om te brainstormen, of bodystormen, zoals ik dat gisteren iemand hoorde zeggen.

Laat jouw lichaam slechts de spreekbuis zijn voor de ideeën die opborrelen ten dienste van het proces; Het ‘lied’ dat TUSSEN al die individuele deelnemers kan ontstaan, n.a.v. een begin-vraag. Dat wat individu-overstijgend is. Dat wat tot ideeën leidt die jij in je eentje nooit had kunnen bedenken.

Dat betekent: Open staan. Nieuwsgierig zijn. Luisteren. Tijd nemen. Erop kauwen. Iets even in het midden laten liggen. Wachten. Mengen. Roeren.

(En dat is dus iets heel anders dan: Je, direct, wenden tot je specialisme, je expertise, omdat je die wilt laten gelden, wilt laten resoneren. Ik ken de valkuil maar al te goed. Nee, je wilt:)

Resoneren op het onderwerp, op het ‘lied’ dat ontstaat.

Dat is een magisch proces. Dat is waar het heerlijk vertoeven is. Dat is waar ik wil zijn. Dat is waartoe ik anderen uit wil nodigen.

En dat kan alleen wanneer ik mijzelf, jij jezelf aan de kant zet.

Het doet er niet toe wie iets bedacht, wie wat zei, wie het beste idee had (hoe egostrelend ook): het gaat om het idee dat geboren wordt. Waar iedereen zich mee verbonden voelt. Waar iedereen van gaat stralen. Zin van krijgt. En waar iedereen van in actie komt.

Een vanzelfsprekende combinatie van Zinnelijk en Zakelijk.

Nou, dattu.

Galmen 3.0! Magisch Meerstemmig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *