Wie ben ik?

Jolanda Mulder, drama- en stemtherapeut!

Heb je op deze site al wat video’s bekeken? Door te kijken en te luisteren weet jij al van alles over mij.

Ut’t Oost’n – Verder nog dan Zwolle…

Je hebt het vast gehoord, ik kom ‘uit het Oosten’. Nog verder dan Zwolle / Kampen zelfs (waar ik nu woon). Van oorsprong kom ik van dichtbij de Duitse grens en er net over. Ik gebruik veel woorden, ik gesticuleer veel, en ja, ik ben een gevoelige, extraverte, vurige vrouw. Ooit riep ik gefrustreerd uit: ‘Ik had gewoon in Italië geboren moeten worden, daar kan ik tenminste zijn wie ik ben!’ Al vele jaren zoek ik in dit nuchtere Holland naar balans tussen mijn vuur en mijn behoefte aan innerlijke rust.

Mijn rode draad

Al van jongs af aan stap ik zingend uit bed en ga ik zingend naar bed. Met alle mogelijke stemmingen daar tussen in. Zingen, het gebruiken van mijn stem, is de rode draad in mijn leven en heb ik verheven tot MIJN LEVENSKUNST: Het is mijn manier geworden om mezelf te ontwikkelen, meer heel te worden, om zo een aanstekelijk vuurtje voor anderen te kunnen zijn.

Mijn Stem

Mijn stem klonk ooit hees en geforceerd, van het altijd-maar-mijn-best-doen. Zingen en spreken ging bepaald niet moeiteloos. Dat werd pas echt een handicap toen ik voor de klas ging staan. Door logopedie kreeg ik de eerste handvatten aangereikt om met minder moeite te spreken. Dat wierp zijn vruchten af en versterkte mijn liefde voor zingen. Ook met de kinderen in de klas. Wat een vrijheid gaf dat, wat een expressie! Zelfs, of soms vooral, de wat kwetsbare kinderen kwamen tot bloei. Daar wilde ik meer van weten. Ik ging mij omscholen tot dramatherapeut. Ondertussen zong ik bij het theaterkoor ‘De Sirenes’. De Sirenes, notabene; alleen de naam al was op mijn lijf geschreven. Lekker Galmen, toen al – ik was begin 20. Uiteindelijk werd ik er de dirigente. Mijn stem zocht naar meer vrijheid, en dat vond ik bij Jan Kortie, en zijn academie voor Stembevrijding. Heerlijk, zingend laten horen wat er in je leeft. En anderen uitnodigen voluit te zingen. Hmmm. Ik kreeg er niet genoeg van, zocht naar meer, en vond de opleiding Stemwerk, van Jean-René Toussaint. Een hele fysieke opleiding, die mijn stem meer diepte, meer oer, meer vuur (terug) gaf. Onlangs proefde ik aan ‘the note from heaven’, onder de bezielende leiding van Githa Ben David. Wellicht ga ik me daar nog verder in verdiepen.

Ruimte voor jou

Maar nu eerst alle ruimte voor jou, en jouw vragen, jouw verlangen om Gewoon Lekker te Galmen. Geniet van de programma’s, de blogs, de tips, de oefeningen, kom eens langs voor een individuele coaching of therapie en check ook even de agenda voor live-bijeenkomsten. Opdat ook jij straks in volle vrijheid jouw verhaal de wereld in kunt brengen.

Reacties zijn gesloten.