Online Programma Je lichaam als klankkast

Je lichaam als klankkast

Heb jij als leider, leraar of spreker, je stem veel, vol, rond en rustig nodig, in en voor een groep? Is het voor jou van groot belang dat je verhaal gehoord wordt? Verlang jij ernaar moeiteloos te spreken?

Klinkt je stem eerder iel, geknepen, schor, binnensmonds, hoog, zacht, mompelig, hees, hard, krampachtig, gehaast, of scherp… en kost praten je daardoor veel moeite?

Waarschijnlijk doen je keel, je nek, schouders en hoofd, het meeste werk. Onderzoek hoe je je stem, je lichaam en haar emoties, los en vrij kunt laten en soepel kunt laten samenwerken, als één geheel, één muziekinstrument, één galmende klankkast. Moeiteloos, vol, vrij. Klinkt goed? Kies voor dit programma vol lichaamswerk en stemwerk.

In je hoofd

Door allerlei ervaringen in ons leven, simpelweg door het opgroeien zelf, zijn we ons steeds meer in gaan houden, gaan controleren, gaan beheersen, met ons hoofd. En tja, als je stem vooral dáár (en, vooruit; in nek, keel, schouders) resoneert, dan is het lastig vol en rond te klinken. Daarvoor heb je toch echt je hele lichaam nodig.

In dit programma maak je je lichaam los, van top tot teen en van teen tot top, en geef je je (al dan niet vastzittende) emoties de ruimte.

Herken je dit?

√     Ik heb een scherpe blik op mezelf en anderen

     Ik draag op dit moment teveel op mijn schouder

√     Ik laat het achterste van mijn tong niet zien

     Ik slik vaak van alles in – om gedoe (daar heb ik meer dan genoeg van gehad) te voorkomen

    Ik ervaar een knoop in mijn maag – mijn adem komt niet langs mijn middenrif

     Mijn hart is een moordkuil

    Mijn hart is heus GEEN moordkuil – ik knal alles er meteen uit. Wat kan mij het schelen wat anderen vinden!  (voel  je dat ook dit veel spanning oproept?)

     Ik sta met samengeknepen billen in of voor een groep

     Mijn hart klopt in mijn keel wanneer ik in of voor een groep mijn verhaal wil doen

√     Of rolt er een ander spreekwoord met fysieke klachten in je gedachten?

Al deze verkrampingen en blokkades in lichaam en emotie zitten natuurlijk een vrije doorgang van je klank, je verhaal, in de weg. Je  lichaam en je emoties mogen klaarblijkelijk niet vrij bewegen. Want

Wat zou er gebeuren als …

alles vrij mag bewegen en stromen?

Het vraagt moed en vertrouwen om je hele lichaam als klankkast te gaan gebruiken. Om de controle los te laten en je te laten verrassen door wat er uit je rolt. Want dat daarin het Leven schuilt, is duidelijk! Durf jij werkelijk te leven? Volop? Verlang jij daar naar? Meld je dan nu aan voor deze module waarin lichaamswerk  en stemwerk voorop staat.

Wat levert het je op

Je ontdekt verhalen en ervaringen die je vast en zeker kunt gebruiken om jouw missie, jouw verhaal, jouw unieke bijdrage nieuw leven in te blazen. Waardoor je verhaal de ander meer zal raken. En….

    Door deze stembevrijding krijgt je stem krijgt meer body, vrijheid en souplesse. Stem, lichaam en emotie werken op natuurlijke wijze samen.

     Je vergroot de dynamiek in je stem en in je communicatie. Daardoor voed je de betrokkenheid, diepgang, levendigheid in de communicatie.

     Je leert de controle los te laten en laat je verrassen door je eigen beweging, klank, woorden, verhaal

     Je straalt kracht, balans, rust en evenwicht uit. Daardoor schuift het probleem ‘orde houden’  naar de achtergrond, en straal je een natuurlijk overwicht uit.

     Je geniet van de vrijheid en de creatieve mogelijkheden van geluid en van emoties. Deze vrije expressie werkt bevrijdend voor jezelf, maar ook voor de mensen met wie je werkt. Het geeft hen ruimte te zijn wie ze zijn.

     Je ervaart enorm veel ademruimte, en ontdekt een natuurlijke ademsteun. Dit zet je woorden op moeiteloze wijze kracht bij.

     Je leert op een heel andere manier te luisteren naar jezelf en anderen (hierover meer in het programma Remmende Stemmen; Een programma waar je de bron van al je emoties gaat beluisteren)

    Je leert te luisteren naar je lichaam, luisteren naar je emoties, en je gaat vertrouwen op de wijsheid van je lichaam

√     Je vergroot je sensitiviteit en de diepgang in interactie met anderen, waardoor dat wat je deelt veel meer impact heeft.

Wat gaan we doen

In het programma ‘Je lichaam als klankkast’ nemen we alle tijd voor het loslaten en vrij bewegen van je

  • hoofd, mond, keel, kaak
  • nek en schouders
  • rug en buik
  • bekken
  • benen
  • voeten en tenen

En kijken we, m.b.v. een aantal spreekwoorden welke emoties er waar in je lichaam vastzitten en vragen om beweging en expressie.

Kijken EN doen!

Het is erg belangrijk dat je de video’s niet alleen bekijkt, maar dat je actief mee doet. Ook is het belangrijk om de video’s te herhalen! Het vrij maken van je lichaam, van je emoties, vraagt tijd. Het heeft lang geduurd om het vast te zetten, en vraagt ook tijd om te verzachten.

Mogelijkheden

Programma ‘Viool’*: Het online programma

Het online programma, met 14 video’s dat je lekker in je eigen tijd, in je eigen huis, je eigen badkamer, toilet, of woonkamer, kunt volgen.

Voor dit online programma is je investering  € 147,00

Bonus: Passende blogs, extra oefeningen en video’s

Extra Bonus: De besloten facebookgroep ‘Gewoon Lekker Galmen – Jouw lichaam als klankkast’, waar je je vragen kunt stellen en je via facebook-live extra informatie, antwoorden en oefeningen krijgt.

Extra Extra Bonus: Individueel mailcontact waar nodig

Aanmelden 'Viool''


Programma ‘Cello’*: Het online programma + 3 individuele sessies

Stiekem blijft er bij het in je eentje doen van de oefeningen nog steeds een vorm van controle. Jij bepaalt immers nog steeds zelf hoe je beweegt, hoe groot, hoe klein, hoe vrij. Daarom is er ook de mogelijkheid te kiezen voor het basisprogramma + drie individuele stemcoaching / stemtherapie sessies, waarin ik jou zal bewegen. Dat zal jouw klankkast lekker verruimen.

Je investering voor dit programma bedraagt € 447,00

Bonus: De bonussen van het programma Viool

Extra Bonus: Telefonisch / skype consult waar nodig.

Extra Extra Bonus: Coaching toegespitst op het toepassen van het geleerde in de praktijk.

Aanmelden 'Cello'


Durf jij het aan om in een groep fysiek aan de slag te gaan, en los, losser, los te laten? Kies dan voor

Programma ‘Contrabas’*: Het online programma + 3 individuele sessies + de groepsdag

Je investering voor dit programma bedraagt € 597,00

Bonus: Alle Viool en Cello bonussen

Extra Bonus: Observatie plus nabespreking in jouw dagelijkse werkomgeving

Extra Extra Bonus: Een individuele sessie met Tika Fien, yoga/dans docent.

Net wat voor jou? Schrijf je nu in.

Aanmelden 'Contrabas'

Reacties zijn gesloten.