Communicatie en interactie

We communiceren de hele dag door, op alle gebieden in ons leven. Communiceren is een van de grootste uitdagingen die er is.

Herken jij het volgende:

  • Merk je dat jij en je gesprekspartner langs elkaar heenpraten. Dat jullie elkaar verkeerd begrijpen.
  • Worstel je met de ruimte die je wilt innemen in een gesprek.
  • Merk je dat je energie weglekt in een gesprek met een ander.
  • Krijg je dubbele signalen van je gesprekspartner: komt de verbale communicatie niet overeen met de non-verbale communicatie; de uitstraling, lichaamshouding, het stemgebruik van de ander.

Bijvoorbeeld:

Misschien zegt de ander dat hij flexibel is, maar klinkt hij voor jou star en onbeweeglijk. Misschien zegt de ander dat hij of zij van je houdt, maar merk je er niets van. Misschien zeg je dat je iets oké vindt, maar voel je van binnen een duidelijke grens. Misschien zeg je dat je niet verdrietig bent, maar borrelen van binnen de tranen op en voel je een brok in je keel.

De verschillen tussen woord, daad, gevoel, uitstraling kunnen heel groot zijn. Woorden bieden een bepaalde bescherming, tegen de angst voor kwetsbaarheid, gevoeligheid, gevoelens van incompetentie, minderwaardigheid, hulpeloosheid, of opgekropte woede.

Wat is communicatie?

Communiceren is de wederkerigheid van:
  • volop luisteren naar jezelf – je eigen gedachten, gevoelens, lichaam – en dit op aandachtige wijze uiten naar de ander.
  • volop luisteren naar de ander, zodat de ander zich vrij voelt om zich congruent en zorgvuldig te uiten. Door goed te communiceren, je te uiten en open te staan voor een ander komen communicatie en interactie goed tot hun recht.
Communicatie en interactie verdiepen? Gewoon Lekker Galmen is jouw stemcoach.

Jezelf zijn in alle veiligheid

Verlangen we er allemaal niet simpelweg naar gewoon ons zelf te mogen zijn? Ons volle unieke zelf. Willen we niet allemaal liefde (durven) voelen voor ons zelf en de ander?

Miscommunicatie ontstaat door doen alsof, door weg te geraken van wie je bent en wie de ander is. We kunnen wel werken aan gespreksvaardigheden, communicatievaardigheden, maar wat heeft het voor zin als een stevige basis van veiligheid ontbreekt. Een basis die gelegd wordt door allereerst te werken aan luistervaardigheden. Luisteren met je lichaam. Luisteren met je hart. Luisteren met je zintuigen. Naar jouw stem, en die van de ander.

Jolanda Mulder, drama- en stemtherapeut werkt met jou aan die veilige basis, waardoor communicatie moeiteloos wordt, waardoor samen zijn met anderen puur genieten wordt.

Gewoon Lekker Galmen

Gewoon Lekker Galmen is jouw stemcoach in Kampen.

De kreet ‘Gewoon Lekker Galmen’ doet je wellicht vermoeden dat ieder in communicatie met anderen volop van zichzelf mag of moet laten horen. Dat klinkt nogal schreeuwerig, overschreeuwend zelfs, en dat is zeker niet de betekenis van de slogan.

Gewoon Lekker Galmen betekent

Volop jezelf zijn

Volop genieten van luisteren

Genieten van stilte

Tijd nemen om te voelen, te resoneren, te bezinnen

Volle aandacht voor een thema, een onderwerp, een gebeurtenis, een ervaring

Durven en kunnen wachten op het juiste moment om je mond te openen en jouw stem te laten horen.

Gewoon Lekker Galmen kenmerkt zich dus vooral door de moed Volop Aanwezig te durven Zijn. En dán gaat communiceren vanzelf. En is er meer ruimte voor diepgang, echtheid, wijsheid dan je ooit had kunnen dromen.

Jolanda werkt op geheel eigen, fysieke, expressieve, ervaringsgerichte wijze met jou aan een stevige basis voor open, congruente communicatie.

Jezelf zijn en open communiceren en interacteren? Boek een programma in de online of offline Stemwerkplaats van Gewoon Lekker Galmen

Wil jij al die facades in jezelf afbreken? Open en congruent durven communiceren met anderen? Een bedding voelen en scheppen voor diepgang, echtheid en wijsheid in communicatie met anderen?

Kies dan voor de unieke stemcoaching van Jolanda, in haar online of offline Stemwerkplaats waar je leert Gewoon Lekker te Galmen.

Wil je er eerst  graag zelf in je eigen tijd mee aan de slag, kies dan voor een online programma (button!)

Kom je graag naar de Stemwerkplaats in Kampen, kies dan voor een individueel traject (button)

Contact

    Reacties zijn gesloten.